Slowmov

Slowmov són torradors de cafè d’especialitat, situats a una cafeteria-degustació al barri de Gràcia, Barcelona. En tots els seus processos slow, treballen amb compromís i respecte pel medi ambient.

Ens van encarregar el disseny d’un packaging 100% compostable.

Client: Slowmov

Any: Des del 2018

Per poder tancar el cicle i entrar dintre de l’economia circular, vam decidir utilitzar el seu major residu: el marro del cafè. Amb aquest vam aconseguir fer-ne tinta, i amb Coyote Atelier vam serigrafiar amb aquesta tinta totes les bosses d’un sol ús.

El resultat va ser l’estampació de les il·lustracions de Naymon Moore a la part del davant, i la informació necessària a la part de darrere. Tot i que cada tirada de bosses té una nova il·lustració, la planxa d’impressió continua sent la mateixa.

Volíem que l’etiqueta fos el més sostenible possible, així que vam proposar fer-les auto imprimibles -només la quantitat necessària, evitant generar residus- i utilitzant paper reciclat i cola de l’adhesiu lliure de dissolvents.

Tot i que el packaging sigui compostable, al generar residus d’un sol ús, van optar per a la venda a granel. Així que vam adaptar les etiquetes a tota mena d’envàs, fetes amb paper Extract -de G.F.Smith- el qual està fet a partir de residus de les tasses take away d’Anglaterra, així promovent la reutilització dels envasos. La goma elàstica que la subjecta també es pot reutilitzar de moltes maneres.

Després de l’èxit del 2021, la producció d’Slowmov va créixer, encarant produccions industrials, per la qual la serigrafia ja no  servia. Vam optar per a bosses amb certificat “Compost home” fetes de PLA,  les quals són molt resistents i idònies pel fet que el consumidor pugui reomplir-les cada cop que compri cafè. Les bosses estan impreses a dues tintes amb base de soja.

La idea del disseny és que com que el cafè arriba des de diferents punts del món, donar-li importància al seu origen, als petits productors i a la manera com es produeix, així que a través de la bossa vam mostrar la imatge del món. L’etiqueta adhesiva sobre la qualitat del cafè segueix sent auto-imprimible, tot i que aquest cop és en format rodó i amb una fletxa que marca el lloc d’origen del cafè.

Com a empresa compromesa amb el medi ambient, van voler integrar al mapa del món que hi ha a la bossa les 5 illes d’escombraries que floten pels oceans, generant així una reflexió sobre tot el que estan provocant els packs d’un sol ús al nostre planeta.

Fotografia: Anna Rigau, Mireia Quincoces i Marina Roca
Vídeo: Coyote Atelier
Serigrafia: Coyote Atelier
Il·lustració: Naymon Moore