Del Montseny

Del Montseny és una marca de cosmètics artesanals, naturals i ecològics fets amb plantes recollides en les temporades de flors al Montseny. Se’ns va encarregar la creació de marca, la qual incloïa la identitat visual, packaging, direcció d’art i pàgina web.

Client: Del Montseny

Any: 2018

El nostre logotip té una base fixa “del Montseny”.
La part canviant és la del nom del producte,
que sempre estarà escrita a mà.

Des del 2018 portem la imatge general de la marca evolucionant-la dia a dia i millorant tots els dissenys any rere any.

Pels envasos s’escullen uns materials fàcils de reciclar i reutilitzar; el vidre i l’alumini. Volíem adoptar el concepte refil, retornar l’envàs perquè pugui ser reutilitzat i posat a la venda una altra vegada. És per aquest motiu que no s’utilitzen coles, per facilitar la neteja i preservació dels envasos.

Les etiquetes dels pots de vidre són un sol troquel per economitzar (minimitzar l’impacte ambiental que generem, a més de fer-ho més econòmic).

La forma de l’etiqueta ens permet introduir al pack la planta o flor seca que s’utilitza en cada producte, per així permetre al client veure ràpidament quina planta està associada a cada producte i fer-se una idea de l’aroma que tindrà la crema.

Seguint els criteris del disseny circular i buscant la manera de protegir els packs en els enviaments, vam decidir aprofitar tots els residus generats durant el procés de creació. En el moment de la maceració, en treure la flor de la tija, els tronquets sobrants són tallats per poder ser aprofitats com a protecció dels envasos durant els enviaments. En ser plantes aromàtiques, a l’obrir la caixa del producte creem la sensació d’estar a la natura, més concretament, d’estar dintre els boscos del Montseny.

Per als diferents kits / rutines ofereixen uns kits embolicats amb la tècnica japonesa furoshiki fets de teles recuperades. D’aquells retalls de tèxtil que es volen llençar els hem tenyit amb restes de plantes que pots trobar a cada kit i altres tenyides amb restes com el marro del cafè, cúrcuma…

Els productes es col·loquen damunt d’uns llibrets de portades de fustes recuperades de restes d’altres projectes per donar-los una segona vida.

En el format de l’enquadernació aprofitem per fer les etiquetes que van amb l’embolicat per aprofitar el paper i generar el mínim de merma.

Pel que fa a la web, també hem volgut transmetre l’artesania i naturalitat del projecte, ensenyant així tot el procés de producció de les cremes i fent una botiga online molt visual per facilitar el procés de compra. Creem un manifest on expliquem que, no només el procés de producció és natural, sinó que tota la marca està compromesa amb el medi ambient i lluita per aconseguir un món millor.

www.delmontseny.cat
@del_montseny