Del Montseny

Del Montseny és una marca de cosmètics artesanals, naturals i ecològics fets amb plantes recollides en les temporades de flors al Montseny. Se’ns va encarregar la creació de marca, el qual incloïa la identitat visual, packaging, direcció d’art i pàgina web.

Client: Del Montseny

Any: 2018

El nostre logotip té una base fixe “del Montseny”. La part canviant és la del nom del producte, que sempre estarà escrit a mà.

Pels envasos s’escullen uns materials fàcils de reciclar i reutilitzar; el vidre i l’alumini. Volíem adoptar el concepte refil, retornar l’envàs perquè pugui ser reutilitzat i posat a la venda una altra vegada. És per aquest motiu que no s’utilitzen coles, per facilitar la neteja i preservació dels envasos.

Per fer més econòmica la producció del packaging i no fer que els productes s’encarissin, es van utilitzar etiquetes les quals, gràcies al tipus de troquel que utilitzen, són adaptables a totes les mides d’envàs de Del Montseny. Així doncs, només tenir un troquel ens permet abaratir el cost de producció.

Per donar-li al producte l’elegància que mereix, utilitzem paper gris amb tinta negre o bé negre amb tinta blanca.

Per entrar dintre l’economia circular, vam decidir aprofitar tots els residus generats durant el procés de creació. En el moment de la maceració, en treure la flor de la tija, els tronquets sobrants són tallats per poder ser aprofitats com a protecció dels envasos durant els enviaments. En ser plantes aromàtiques, a l’obrir la caixa del producte creem la sensació d’estar a la natura, més concretament, d’estar dintre els boscos del Montseny.

La forma de l’etiqueta ens permet introduir al pack la planta o flor seca que s’utilitza en cada producte, per així permetre al client veure ràpidament quina planta està associada a cada producte i fer-se una idea de l’aroma que tindrà la crema.

La sessió de fotos amb la Mònica Bedmar es va enfocar en reflectir l’essència de la marca. Volíem que es transmetessin els seus valors: ecològic, natural, proper i de confiança. Com que el projecte s’ha fet gràcies al suport de família i amics, vam voler que a les fotografies quedes reflectida la naturalitat del producte convidant a les dones del Montseny que van ajudar a començar el projecte i que actualment són col·laboradores de la marca, el que ajuda a enriquir la marca, per exemple la creació de sabons que va de mà de les saboneres de Aniceramics.

Pel que fa a la web, també hem volgut transmetre l’artesania i naturalitat del projecte, ensenyant així tot el procés de producció de les cremes i fent una botiga online molt visual per facilitar el procés de compra. Creem un manifest on expliquem que, no només el procés de producció és natural, sinó que tota la marca està compromesa amb el medi ambient i lluita per aconseguir un món millor. www.delmontseny.cat

Per les fires i showrooms, la nostra idea era que producte i natura anessin de la mà, per això plantegem un entorn on cremes i plantes aconsegueixen trobar-se. Vam construir uns testos a partir de ceràmica (únicament cuita) que ens servia per a posar les plantes i alhora exposar els productes.