Marató d’estalvi energètic

Doble encàrrec que incloïa la identitat corporativa de RE-M (Redueix Energia – Millora) i la campanya per la II Marató d’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica.

Client: L’Origen
Any: 2017

La identitat de RE-M es crea partint d’una tipografia round stencil a caixa alta, i utilitza la icona de la fletxa per generar una identitat flexible; la fletxa representa progrés, evolució, direcció i actitud. S’escull una tipografia secundària de pal sec.

L’objectiu de la marató és que, al mes de febrer, les instal·lacions municipals de diferents poblacions de Catalunya estalvien al màxim possible en llum, gas i aigua. La quantitat d’energia estalviada es destina a llars en situació de pobresa energètica.

Per la campanya per a la II Marató d’Estalvi Energètic contra la Pobresa Energètica es treballa la idea d’estalvi energètic i per a això necessitàvem que tot el personal i usuaris dels centres que participaven, bàsicament espais públics, es conscienciessin del seu poder de canvi amb els petits gestos.

La millor manera de visualitzar l’estalvi de manera clara és a través d’uns indicadors de gran format, que a més a més fan més senzilla la visió d’estalvi de manera clara i la comparativa setmanalment amb l’any anterior.

Per poder aplicar criteris sostenibles s’identifica cada categoria d’estalvi amb un color i s’utilitza papers de color: groc per l’electricitat, taronja pel gas i blau per l’aigua, a més se’ls atorga un pictograma que es repeteix la resta d’aplicacions.

A la vegada es treballa amb formats DINA, fent que cada centre adherit a la campanya pot fer-se els seus impresos amb un cost baix i a més a més sense minves de paper ni nombre d’impressions mínimes. Imprès només a una sola tinta.

Aplicacions offline: cartell principal, cartells amb consells de bones pràctiques i ‘sabies que…’, pòsters indicadors on s’anota l’energia utilitzada cada dia comparada amb la de l’any anterior, i adhesius com a petits consells de bones pràctiques.

Aplicacions online: manual de marca i impressió, spot televisiu i contingut per les xarxes socials.

Fotografia: Marina Colell
Estratègia de marca: Jordi Serra