Llibres de Terrícola

Disseny i maquetació de la col·lecció de llibres de poesia Llibres de l’Afrau, de l’Editorial Terrícola. Disseny inicial realitzat conjuntament amb l’Albert Grèbol a Can Cun, i realitzat per Núria Vila a partir del vuitè llibre.

Client: Edicions Terrícola
Any: 2016-17

Amb cada disseny s’intenta transmetre el màxim de l’essència de l’obra de forma senzilla i elegant. El color de les cobertes canvia a cada llibre, tanmateix la tinta de les pàgines interiors.

Els recursos gràfics de la col·lecció han anat evolucionant i en l’actualitat hi ha una col·lecció de vuit llibres. Al disseny s’han incorporat pàgines amb degradats i la tinta blanca en algunes portades.

En aquest projecte hem utilitzat paper reciclat i s’utilitza una sola tinta amb una sola planxa per llibre, de fet, la gran massa de color s’incorpora mitjançant paper de color i integrant i un cop sec per als títols del llibre, imprimint només en color el nom de l’autor.

El disseny de les segones edicions de plaquets està basat en el maridatge entre poesia i vi que es va plantejar, per això es dissenya un llibre a través del plegat d’un A4 utilitzant papers de colors i tinta negre. S’incorporava a l’ampolla de vi que acompanyava als poemes mitjançant una goma elàstica, així el llibre podia ser extret.

El desè disseny de la col·lecció és el del llibre Nictàlgia que forma part d’una caixa d’artista juntament amb un CD i obres del Jordi Pagès. El concepte per al disseny és la foscor nocturna, i per aquesta raó la portada està impresa en negre sobre negre (tòner), i les pàgines interiors són de color gris amb tinta negre.

Fotografia: Berta Tiana i Marina Colell